4,5 юни гр.София Време: От 10 до 20 часа

„Детски панаир” е двудневна разнообразна програма от ателиета със свободен достъп за децата на столицата. Целта е да се предостави възможност на по-широк кръг семейства да се включат във всички културно- развлекателни и възпитателни инициативи през тези дни. Партньорите ни ще предоставят разнообразни форми и прояви, чрез които децата ще се докоснат до света на творчеството, културата, образованието и забавата. Проектът е отворен към всички желаещи да се включат и направят децата щастливи.

МЯСТО :
Градската градина
Национална Художествена Галерия
Национален археологически музей
Национална Галерия за чуждестранно изкуство
Софийска градска художественна галерия
Френски културен институт

Голяма благодарност на всички екипи на ателиета и особено на ФОНДАЦИЯ Америка за България,която почти изциало финансира Детския панаир.

Photos by Alexander Acosta Osorio

програма

програма

Готварство

Готварство
Това ателие е за децата, които са любопитни и имат желание да се запознаят с тайните на новите вкусове, да открият удоволствието да творят, готвейки със зашеметителния Ути.

Изкуство и рисуване

Изкуство и  	рисуване
Да се докоснеш до изкуството по един лесен и забавен начин - това не е урок, а по - скоро покана да се вгледаме и интерпретираме произведенията на изкуството. Същността на това ателие е да провокира децата да експерементират и откриват магията на цветовете, да бъдат те художниците.

Маски

Маски
Режем, лепим, оцветяваме и най-вече се забавляваме. Всяко дете създава своята маска със своите десет малки пръстчета.

Оригами

Оригами
Децата ще сгъват, лепят, мачкат и обръщат ...хартията разбира се! Дайте воля на вашата фантазия и направете от лист хартия цветя, птици и животни.

Пинята организирано от испанското посолство

Пинята организирано от испанското посолство
Пинятата е типична за испанофонските държави традиция, тя присъства на всички детски тържества! Това е голяма топка, която украсяваме по наш избор като пират, тигър, дракон....след това я пълним с бонбони и малки подаръци, които децата си разделят щом я счупят, Пинятата предлага за малки и големи един момент на споделена радост.

Археология в търсене на съкровища

Археология 	в търсене на  	съкровища
В това ателие децата се превръщат в археолози експерти по изчезнали цивилизации.Те ще търсят, откриват и опознават най - важните открити и запазени археологически разкопки от римската епоха в центъра на София. Целта на това ателие да се създаде интерес на децата към културно - археологическото наследство.

Спорт ADIDAS

Спорт  	ADIDAS
Да се движиш, да се усъвършенстваш, да се състезаваш и споделяш, спортът ти дава емоции, напрежение и успехи, толкова много основания младите да са запалени по него. здрав дух в здраво тяло, да чувстваш как расте доверието в самия теб, да изпиташ удоволствието от усилието, да се научиш да респектираш другите - това ни учи спортът. Тренировки, дисциплина и състезание. Играта дава динамика на малките спортисти!

Мода

Мода
Да въведеш децата във вълшебния свят на модата, да им разкриеш изкуството, което превръща най-обикновени материали в невероятни дрехи, всяко момиче в принцеса и всеки предмет в моден аксесоар.

CUBE скулптори

CUBE скулптори
Ателие за първи стъпки в съвременното изкуство и неговото място в градската среда. Децата ще изграждат заедно впечатляващи конструкции от картонени модули, ще откриват и създават монументални произведения

Фотография

Фотография
Това ателие е за деца между 9 и 14 години. Целта е да се насърчи творческото им виждане, откривайки магическия свят на фотографията. Номеричните апарати са навсякъде в нашето ежедневие и достъпни за всеки. Нека научим децата да си служат с тях и да превръщат в изкуство заобикалящият ни свят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Стенопис

Стенопис
Какво по - забавно от това да рисуваме заедно ? Нека създадем заедно един голям стенопис и всеки със своята рисунка да допренесе за оригиналността на общата творба.

Танци

Танци
Какво по - интересно от това да танцуваме заедно, да играем на традиционните за нас детски игри ? Танцът е чудесен начин да се изразяваме и споделяме емоции.

Фокуси

Фокуси
Кой не обича фокусите ? Нека се пренесем в магичесия свят на бате Ненчо, където няма невъзможни неща и нереалното се превръща в реално, а децата в малки фокусници. Събота 17ч

Сафари природни дедективи

Сафари природни дедективи
Едно вълшебно пътуване разследване с карти в царството на дивите животни. Внимание ! Лъвове, тигри и змии ! С това ателие искаме да запознаем децата с животинското разнообразие, форми и цветове в дивата природа .
Контакти
ПР Камелия Станчева
0878696732
detskipanair@abv.bg

КООРДИНАТОР ПРОГРАМА
Пламена Генчева
0888017969

Станка Желева
jstanka@hotmail.com
0879387141